Wednesday, August 3, 2011

UOR: University Of Ramadhan

Selamat datang ke University of Ramadhan sesi 1432 Hijrah!

Macam mana orientasi? errk... dah start orientasi dari umur 5/6 tahun lagi kan? So, kira dah tak ada orientasi la ek tahun ni.  *kenyit mata*

Saya nak Bachelor of Taqwa wa Biotehnology.. ok tak?

Hari ini hari ketiga UOR. So pe cer hati dan iman?

Adakah masih pening lalat 'eh dah Ramadhan ke? pe nak buat ea?"
 --> dangerous! your time is running out.. sila sedarkan diri dengan segera!

Adakah masih sibuk dengan urusan dunia (study dan kerja) dan selalu terlupa untuk tambahkan amalan?
--> careful! you might loss the Bachelor of Taqwa... sila kurangkan urusan dunia dan tingkatkan amalan akhirat!

Sad to say and frankly speaking, saya berada dalam dua-dua state. Kadang-kadang 'Dangerous' sign keluar, kadang-kadang 'Careful' sign keluar.   =_=

# Perlu berubah dan lakukan perubahan dengan segera. Moga Allah permudahkan. InsyaAllah.

Ermm, jom tengok jap perbezaan dua gambar di bawah. Cuba sahabat TZ perhatikan apa perbezaan antara dua gambar tersebut.  *KECUALI gambar subject lelaki dan perempuan*




Ada tak bezanya?

*think*


*think*


*think*


*think*





Ok la. Saya bagitahu.

Tak ada beza pun. Saja letak dua-dua yang sama. Satunya lelaki dan satu lagi perempuan. Saja. Sebab dua-dua gambar cun.. ~lalalala...

Tapi apa yang penting adalah mesej dalam gambar tersebut.

Cuba sahabat TZ perhatikan apa perbezaan mesej antara dalam dua gambar tersebut.

Berpuasa bukan sekadar tidak makan tapi juga berpuasa Minda, Mata, Telinga, Hidung, Mulut, Hati, Perut, Tangan dan juga Kaki.

Dan motif kedua-dua gambar diletak (ada la jugak motif sebenarnya) adalah dengan ini saya ingin mengatakan bahawa Lelaki dan Wanita perlu bersama-sama BERPUASA semua yang di atas itu.


Renung-renungkan dan Selamat Beramal.  ^_^  *Prof Izzi, pinjam tagline*

Jauhkan kontroversi Maksiat, tingkatkan prestasi Ibadah....




....:::: Salam UOR, hari ke3 dari Brisbane ::::.....

0 comments:

Post a Comment

Komen anda..