Thursday, September 16, 2010

Langkah Tercipta


video

Jazakillahu khairan katheera Safwanah Azmi yang tag kat lagu ini di fb.

Mungkin sebelum ini kalau dengar lagu ni, tak rasa pape. Tapi tidak pagi ni.
Menerangkan segalanya di hati.


Langkah Tercipta - Unic

Semalam aku kelukaan,
kecewa kehampaan,
mencalar ketabahan,
mimpi yang sering ku harapkan,
menjadi kenyataan,
namun tak kesampaian.


Allah…
Inginku hentikan langkah ini,
bagaikan tak mampu untuk ku bertahan,
semangat tenggelam,lemah daya,
haruskah aku mengalah,
namun jiwaku berbisik,
inilah dugaan.

Dan langkahku kini terbuka,
pada hikmah dugaan,
uji keimanan (menguji keimanan),
tak dilontarkanNya ujian,
di luar kekuatan,
setiap diri insan.



Allah…
Pimpinlah diriku,
tuk bangkit semula,
meneruskan langkah,
perjuangan ini,
cekalkan hati dan semangatku,
kurniakan ketabahan,
agar mimpi jadi nyata,
padaMu ku meminta.


Daku mohon agung kudratMu,
wahai Tuhan yang satu,
segalanya dariMu.


Lagu : Bazli Lirik : Bazli & Atie


mood: memohon ketenangan utk meneruskan perjuangan. Be strong Ayu! banyak lg hal lain yg lebh layak utk dfikir dan djawab dan dselesaikan. InsyaAllah, ini semua dari Dia dan Dia juga yg akn permudahkan utk selesaikan.


5 comments:

  1. banyakkan bersabar dan beristighfar wahai kakakku.
    ya,Allah takkan menguji hambaNya di luar kemampuanmu..
    mungkin saya bukan seorg pendengar mahupun sahabat yang baik buat akak tapi saya nak akak tahu saya sedia mendengar dan sedia mencuba untuk jadi mungkin bukan sekadar sahabat tapi berusaha menjadi adikmu yang baik dan adikmu yan sudi mendengar masalah akak..
    bila terlalu banyak dipendam memang akan memakan diri,yang itu saya faham sebab saya selalu merasakannya..terlalu banyak dipendam,muncul dendam dan sungguh itu satu bintik hitam dalam diri bila kita mula membenci seseorang..
    i might not understand you but surely i could hear you..be strong!
    dan please please keep your smile coz saya akan rasa awkward untuk senyum kalau akak bermasam muka..selalu marah nanti cepat tua :)

    ReplyDelete
  2. jazakillahu khairan katheera bella...
    sgt mghargai.. tp ntah la. mmilih utk x brcerita mgkin lbh baik. slh 1 sbb x nk cite, sbb akk x nk situasi nmpk bias. x nk ppl judge mana btol mana salah. bkn tkut dkatakn akk yg slh. x sikit pon. i know where i am.. ermm.. i know u hav ur own opinion. kl ikutkn prngai yg sbnr, bkn ini pilihannya. bnyk yg bleh djawab tp kl mnjwb dgn emosi, itu bkn rasional namanya. mungkin utk mmbntuk diri lbh brsabar, snyap lah caranya. biarlah. tak kira apa org nk kata, x kira apa org nk tulis, x kira apa org nk fikir, i will always tell myself to b strong. i hav a lot of thgs to do bella. x de masa nk layan sume ni lg dah.
    phon ketenangan utk siapkan sume kerja.
    maaf kl akk x senyum time jmpe bella. i'm trying to smile to everyone bcos thats one of my way to feel calm. tp mgkin kdg2 bnyk sgt fikir, snyum x lebar sgt n x nmpk mcm senyum kot.. but i do smile to u...... ^___^

    ReplyDelete
  3. :)
    insyaAllah Dia akan memberi ketenangan buatmu sis..

    ReplyDelete
  4. =) I'm glad the sharing brings something to one of my friend..

    You are one of my strongest friend I ever met if you know that..

    Salam sayang~

    ReplyDelete
  5. terharu dgn komen wana... :(
    it seems u know whats going on n happen to me..
    sorry if nver share bcos i never share with anyone especially when it is about me n some1 else.

    whenever i feel sad n frust, i will find other ways to calm me.. n 1 of the thgs that i appreciate most is FRIENDS n now i luv this most because i learn about UKHUWAH.

    walau ada seseorg yg buat kita sedih tp kita ade sgt ramai lg yg buat kite tersenyum n that can help me to keep everythg in my heart, safely.. :)

    salam sayang utk wana jugak ^_^

    ReplyDelete

Komen anda..